Wednesday, February 3, 2010

Kirjand

Armastus ja raha pärast ´´Isa Goriot´´ lugemist

Armastus on lai mõiste ,mida keegi täpselt ei oska selgitada. Paljud armuvad raha pärast kellessegi ,mõned aga puhtast armastusest . Armastust ja raha ei saa ühte pajasse kokku visata ,sest need on kaks täiesti erinevat asja.
Isa Goriot armastas oma lapsi ja andis kõik oma väärtused neile ,et neil oleks hea elu. Armastus võib olla valus aga ka õnnelik ja ilus ,kui sa oled leidnud endale selle õige. Isa Goriot armastas oma lapsi ja oli valmis nende jaoks tegema kõike .Ta tütred aga ei hoolinud temast eriti ,vaid käisid talt kogu aeg raha küsimas.´´Isa Goriot´´ oli täis intriige ja armastust ,mis muutis selle raamatu eriti põnevaks ja huvitavaks .Armastus ei saa alati olla mõlema sugupoolne asi ,et üks armastab ühte aga tema jällegi ei armasta vastu ,hea näide sellest on ´´ Carmen´´ , kus Don Jose tegi kõike isegi tappis aga Carmeni süda kuulus kellegile teisele .´´Carmen´´ ja ´´Isa Goriot´´on väga head raamatud kust armastuse kohta lugeda ja õppida ,mida mõned inimesed armastuse nimel võivad teha.Don Jose ja Isa Goriot võib täitsa võrrelda sellepoolest ,et nad ohverdasid palju ,et saada oma armastust vastu .Isa Goriot armastas oma lapsi surmani ,kuni viimse hingetõmbeni.
Raha on üks kuri ,saatanlik asi ,mis võib viia inimesi tülli aga ka jällegi mõnes mõttes kokku viia .´´Isa Goriot´is ´´ mainiti raha palju aga ka jällegi kõik keerles ümber selle .Vautrin ja Isa Gorioti tütred olid suured raharöövlid aga ka jällegi neil olid omad põhjused .Kindlasti on Goriodist kahju ,kuidas teda koheldi ja ära kasutati .Aga raha ei ole elus kõige tähtsam ,raha tuleb ja läheb aga sõbrad ja pere nemad ei kao kuskile nad toetavad ja aitavad sind alati .Raha on siiski paberist asi mis ei tähenda tegelikult midagi , ainus asi mis tähendab on see millest sa hoolid ja usud.
Pärast ´´Isa Goriot´´ lugemist ei ole ma muutunud , ma olen jäänud selliseks nagu ma olen .Kindlasti pani see raamat mõtlema elu üle järele , kuid kõik on samaks jäänud . `´Isa Goriot´´ väärib lugemist aga seda tuleb teha nii ,et sa mõtled sügavalt sisule ja mida need inimesed tunnevad sisemuses . Raha on paberist asi aga armastus võib olla igavene .


Taavi Ruudi 11.B

No comments:

Post a Comment